«Всеїдний» тиждень – чи буде теплою весна

Новини
13 лютого 2012 о 15:58574 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Тиждень перед Масницею називається в народі «всеїдним», оскільки це останній перед постом тиждень, коли дозволялося їсти м’ясо. Фото з сайту kosivart.com

Уже з наступного понеділка, за церковними канонами, слід переходити на молочні продукти.

За українською традицією, протягом тижня родичі, сусіди, свати та куми ходили один до одного в гості, ситно частувалися, смажили на рожнах ягнят, кабанів та іншу дичину. Люди співали пісень, танцювали посеред вулиці та влаштовували різні забави.

Зі всеїдним тижнем в українців пов’язано чимало прикмет. Вважається, якщо в ці дні стріхи «прикрашені» крижаними бурульками – бджоли принесуть багато меду, а якщо курка нап’ється з калюжі – чекай теплої весни.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter